Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Neurobiologie van trauma

14 april 2023, van 10:00 tot 16 april 2023, van 17:00 UTC+1

325 euro

Psychodrama wordt vaak genoemd als experientiële methode om met trauma te werken, maar hoe doe je dat precies? Het ‘Therapeutic Spiral Model’ (TSM) is een vorm van klinisch aangepast psychodrama voor veilige en effectieve behandeling van trauma.

Spontaniteit, creativiteit en verbinding met anderen worden gebruikt voor genezing en posttraumatische groei.
Nu dus ook in Nederland. We starten met de eerste van vier trainingen van Niveau-1: Neurobiologie van Trauma.

Info en aanmelding: Ina@psychodramaQ.nl

WAT IS TSM?
Het Therapeutic Spiral Model (TSM) is een vorm van klinisch gemodificeerd psychodrama dat wordt gebruikt voor de veilige en effectieve behandeling van trauma. Sinds de start van TSM in 1992 hebben duizenden mensen over de hele wereld baat gehad bij de toepassing ervan. TSM richt zich op trauma als gevolg van fysiek/emotioneel misbruik, seksueel misbruik in de kindertijd, verkrachting en aanranding, conflicten, etc.

TSM is gebaseerd op de vooronderstelling dat overlevenden van een trauma adequaat moeten worden toegerust met een reeks rollen die kunnen worden geïnternaliseerd voor meer bewustzijn, veerkracht en posttraumatische groei. Alleen wanneer dit is bereikt, kunnen overlevenden de slopende impact van traumatische gebeurtenissen volledig verkennen, begrijpen en bevrijden.
Dit is een erkende en door onderzoek ondersteunde methode voor het gebruik van klinisch gemodificeerd psychodrama en ervaringsgerichte psychotherapie om trauma’s te behandelen bij individuen, groepen en gemeenschappen die zich presenteren met symptomen van PTSS, angst of depressie.

Therapeutic Spiral International biedt een uitgebreid trainingsprogramma in TSM-psychodrama voor de behandeling van posttraumatische stressstoornis en de nasleep ervan, dat na afronding voldoet aan de TSI-vereisten voor internationale certificering in traumatherapie. Deze training is bedoeld voor professionals die anderen begeleiden. Doel is het leren of verbeteren van vaardigheden in het werken met mensen die zeer gestrest zijn of aan PTSS lijden.

Spontaniteit en creativiteit zijn de genezende aspecten voor verandering bij het gebruik van psychodramatische methoden en TSM om trauma te behandelen (Hudgins & Toscani, 2013). Spontaniteit, vanuit een psychodrama-perspectief, is het vermogen om een zich herhalende gedragsreactie op een oude situatie te veranderen of gepast gedrag aan een nieuwe situatie aan te passen. Het gebruik van deze definitie van spontaniteit betekent dus dat verschillende interventies therapeutisch geïndiceerd zijn bij verschillende cliënten en symptomen. Deze nadruk op spontaniteit en creativiteit als veranderingsmiddel is een ideaal tegengif voor overlevenden van trauma’s die vaak fysiek en emotioneel uitgeput zijn en beperkt in hun gedragsrepertoire. Zo garandeert TSM veerkracht en voorkomt het hertraumatisering met ervaringsgerichte methoden.

Door het gebruik van demonstraties, begeleide techniekoefeningen en volledige TSM Psychodrama’s worden vaardigheden snel en effectief ontwikkeld. Bovendien hebben alle deelnemers de mogelijkheid om zich te concentreren op hun eigen thema’s om zo te helpen bij de genezing van anderen.

Gegevens

Begin:
14 april 2023, van 10:00 UTC+1
Einde:
16 april 2023, van 17:00 UTC+1
Kosten:
325 euro

Organisator

PsychodramaQ
E-mail
Ina@PsychodramaQ.nl

Locatie

De Roos, Amsterdam
Pieter Cornelisz Hooftstraat 183
Amsterdam, 1071 BW Nederland
+ Google Maps