Psychodrama CP (NBES)

Internationale Certificering via NBES.

Na de basis- en vervolgopleiding Psychodrama biedt de NBES de mogelijkheid voor internationale certificering als Certified Practitioner in Psychodrama (CP) en Trainer, Educator & Practitioner in Psychodrama (TEP).

De Stichting Nederlands-Belgisch Examen Statuut Psychodrama, Sociometrie, Groepspsychotherapie, Sociodrama en Roltraining is in 1997 opgericht door een aantal opleidingsinstituten psychodrama in Nederland en België.
De stichting heeft vooral tot doel: het bestuderen van en deelnemen aan de (inter)nationale ontwikkelingen rond professionalisering, toetsing en plaatsbepaling van psychodrama binnen een brede maatschappelijke context.
In aansluiting op deze ontwikkelingen stimuleert de NBES bij training, opleiding en praktijkbeoefening het ontwikkelen van differentiaties voor het therapeutische, (ped)agogische, creatieve en interactieve beroepsveld. 

Opleidingen die de NBES biedt zijn:
Learning Circle (LC), opleiding tot het examen CP (Certified Practitioner)
Met het behalen van het examen CP kunt u zich laten registreren als internationaal erkend psychodrama director. Om toegelaten te worden tot deze opleiding dient u voorgedragen te worden.
Als vervolgopleiding bestaat er een individueel traject dat opleidt tot het examen TEP (Trainer Educator and Practitioner in Psychodrama). Als TEP kunt u zich laten registreren bij het NBES.

De bij de NBES aangesloten instituten zijn:

  • Academie voor Psychodrama & Groepsprocessen -www.academiepsychodrama.com
  • LapStreur Psychodrama Opleidingen – www.lapstreur.nl
  • School of Experiential-Dialectical Psychodrama – leni.deneve@UGent.be
  • School voor Psychodrama – www.psychodrama.nl

Aangesloten opleidingsorganisatie, waarbij de opleider TEP gecertificeerd is:

  • PsychodramaQ – https://www.psychodramaq.nl