Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Vrienden worden met je afweer / defensies

mei 31, van 10:00 tot juni 2, van 17:00 UTC+1

325 euro

Innerlijke harmonie creëren met je verdedigingsmechanismen
Wat zijn onze favoriete afweermechanismen, die ons beschermen. Soms staan ze echter in de weg van ons authentieke zelf en wordt ongewenste chaos gecreëerd. We zullen met onze defensies spelen, ze opnieuw evalueren, herschikken, ze in een nieuw perspectief plaatsen, zodat we bewuster meer harmonie in ons leven kunnen brengen.

Afweermechanismen worden tijdens een trauma gebruikt om te beschermen en te overleven. Daarna gaan ze deel uitmaken van het rolrepertoire tot in de volwassenheid. Terwijl ze aanvankelijk werkten, zien we hoe ze pathologisch kunnen worden als ze niet langer nodig zijn en geen groei ondersteunen, zodat echte spontaniteit, creativiteit en flexibiliteit verdwijnt. Categorieën van afweermechanismen zijn bijvoorbeeld obsessies, dwanghandelingen, verslavingen en eetstoornissen.
De ‘Manager of Defenses’ (MD) wordt onderwezen ‘in actie’, met behulp van groepsgenoten (of objecten) die de defensies vertegenwoordigen.
De MD beoordeelt wanneer en òf verdediging nodig is en ondersteunt de evolutie van oude afweermechanismen naar meer gezonde bescherming in het hier en nu.

Deelnemers leren:

  • beschrijven van afweermechanismen die ontstaan na een trauma, waaronder: obsessies, dwanghandelingen, verslavingen en eetstoornissen, evenals onaangepaste coping vaardigheden.
  • leren van de rol van de ‘Manager of Defenses’ en hoe deze in allerlei situaties te gebruiken.
  • identificeren en benoemen van afweermechanismen die het vaakst worden gebruikt en hoe deze kunnen worden omgezet in gezonde coping vaardigheden.
  • beschrijven hoe het geleerde van deze workshop toe te passen in hun professionele setting(s).

Inschrijven en informatie: ina@psychodramaQ.nl
Locatie volgt.

Gegevens

Begin:
mei 31, van 10:00 UTC+1
Einde:
juni 2, van 17:00 UTC+1
Kosten:
325 euro

Organisatoren

PsychodramaQ
Therapeutic Spiral International