Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Module van de Vervolgopleiding Psychodrama – Sociometrie

oktober 11, van 08:00 tot november 24, van 17:00 UTC+1

1350,00 euro

Met Sociometrie kunnen onderliggende, verborgen relaties tussen mensen in een groep blootgelegd worden, opdat veranderingen kunnen plaatsvinden. Sociometrie is een instrument om de sociaal-emotionele relaties in een groep in kaart te brengen en daarmee te werken. Immers: het is niet je vader die daar staat, maar Piet en Piet heeft veel meer eigenschappen dan dat ene, waardoor je hem vermijdt.  
Deze module gaat over het leren veilig te werken met het blootleggen van deze relaties en leren met deze methode diepgaand te werken in de groep. We doen dat in drie onderdelen (blokken van 3 dagen):

  1. In dit onderdeel leren we het leggen van verbindingen als fundament voor het creëren van psychologische veiligheid en vertrouwen in de groep, het lezen van de groep in de opstellingen die ontstaan: wat is nodig in deze groep? Hierbij worden bevindingen uit positieve psychologie, traumatherapie en het (groeps)brein gebruikt voor moeilijker werk. Hierbij moet eerst gewerkt worden aan het activeren van ego sterkte.
    In dit onderdeel is de focus op de basis voor het ontstaan van creativiteit – het sociometrisch werken met de dubbel en de spiegel.
  2. In dit onderdeel leren we over de functie van rollen en het sociale contract m.b.t. rollen dat meeloopt in groepen: rollen nemen, rollen spelen, rollen creëren en het sociodynamische effect van uitsluiting.
  3. In dit onderdeel leren we over sociometrie in de ontmoeting (Encounter), bijvoorbeeld over conflicten en elkaar kunnen ontmoeten door het conflict heen – de ander niet als vijand zien, maar de mens door het conflict heen kunnen blijven zien.

Gegevens

Begin:
oktober 11, van 08:00 UTC+1
Einde:
november 24, van 17:00 UTC+1
Kosten:
1350,00 euro

Organisator

PsychodramaQ
E-mail
Ina@PsychodramaQ.nl